В човешката ни природа е закодирано постоянно да се стремим към

...
В човешката ни природа е закодирано постоянно да се стремим към
Коментари Харесай

Колко висока е новата най-висока сграда в Япония?

В човешката ни природа е закодирано постоянно да се стремим към нови небеса. Понякога тези небеса се показват в преоткриването на Космоса, а различен път в проектирането и построяването на високи и съвременни здания.
Прочетете още
Стремежът към по-голямо и по-добро докара и до построяването на най-високия небостъргач в Япония - Mori JP Tower. Сградата е проектирана от американското архитектурно студио Pelli Clarke & Partners и е част от комплекса Azabudai Hills, който включва още два небостъргача.

Mori JP Tower се намира в Токио и се извисява на цели 330 метра височина и според Dezeen е най-високата постройка в Япония, надвишавайки с 30 метра Abeno Harukas в Осака.
   View this post on Instagram   

Но най-високата конструкция в Япония остава телевизионната кула Tokyo Skytree - 634 метра. Колкото до архитектурата, Mori JP Tower се отличава с извита фасада, която се стеснява от земята към върха, където се намира самобитна корона, наподобяваща цвета на лотос.
   " Нашите здания постоянно вършат две значими неща: допират се до земята по избран метод и стигат до небето по избран метод ", сподели съоснователят на Pelli Clarke & Partners Фред Кларк. Архитектите разяснява още, че Mori JP Tower има типичното за небостъргачите в Япония огромно структурно ядро и подова плоча, което прави небостъргача по-широк от тези в Лондон и Ню Йорк да вземем за пример. На последните 11 етажа са разположени апартаменти, а на други етажи са ситуирани офиси и заведения за хранене.   Останалите два небостъргача, за които към този момент стана дума, ще са 53-етажният Residence A, в който ще има 320 жилището и първокласен хотел, и Residence B, в който ще има цели 970 жилището. Mori JP Tower е планиран по този начин, че да издържи на земетресение с магнитут до 9.1 по скалата на Рихтер.    Източник: lifestyle.bg Снимки: Pelli Clarke & Partners
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР